De kat als reddende engel

Slechts enkele uren nadat een kat uit het asiel mee naar huis werd genomen, redde ze haar nieuwe baasje het leven. Dat meldt de Green Bay Press Gazette.
Amy Jung en zoontje Ethan gingen langs bij het asiel niet ver van hun woonplaats in Sturgeon, Wisconsin, om er wat met de katten te spelen. Een van de beestjes – een kat met oranje-witte pels en de naam Pudding – trok hun aandacht. Er werd Jung verteld dat de kat sinds 2003 telkens opnieuw in het asiel belandde, waardoor ze de impulsieve beslissing nam de kat en vriendje Wimsy te adopteren.

Epilepsieaanval
Jung vertelt dat de kat zich al snel thuis voelde. Maar enkele uren later kwam er een einde aan de vrolijke dag. Kort nadat Amy Jung naar bed was gegaan, kreeg ze een epilepsieaanval in haar slaap. Op dat moment kwam Pudding in actie. De kat sprong snel op Jung’s borstkas in een poging haar baasje wakker te maken en wanneer dat niet wou lukken, begon ze in de vrouw haar gezicht te bijten tot ze bij bewustzijn kwam.

Niet overleefd zonder kat
Toen Jung ontwaakte, slaagde ze erin haar zoon Ethan om hulp te roepen, maar die hoorde de noodkreten van zijn moeder niet. Gelukkig spurtte Pudding naar Ethan’s kamer en sprong op zijn bed tot hij wakker werd en hulp haalde. Volgens Jung zou ze het niet gehaald hebben zonder Pudding. Haar dokters delen dezelfde mening. Pudding leerde dierentherapie aan en gaat nu bij Jung’s voeten zitten en begint te miauwen wanneer ze merkt dat haar baasje een lage suikerspiegel heeft