Ons beleid

*Wanneer u bij ons op kittenbezoek komt wordt er van uit gegaan dat u op de dag zelf, voor en na het bezoek aan onze cattery geen andere cattery bezoekt. Een bacterie, virus of schimmel daar zit namelijk geen enkele cattery op te wachten.

* Als U het beste voorheeft met uw nieuwe toekomstige huisgenootje, zal dit allemaal vanzelfsprekend zijn.

* De aanschaf van een kitten moet een bewuste keuze zijn. U moet er rekening mee houden dat U hopelijk minimaal voor de komende 15 jaren “vastzit” aan een huisgenootje die het verdient om liefdevol verzorgd en vertroeteld te worden.
– Heeft U genoeg tijd om voldoende aandacht aan het dier te besteden en kunt U voor oppas zorgen als U op vakantie gaat?
– Als U nog twijfelt doe het dan niet. Het is verschrikkelijk voor een dier om herplaatst te moeten worden omdat het “toch niet zo handig is om een kat te hebben”.
– U moest eens weten hoeveel mensen er ineens een “allergie” hebben om zo weer van hun kat af te komen!!

* Bent U echt geïnteresseerd in een kitten dan zouden wij het leuk vinden als U een mailtje stuurt met wat informatie over Uzelf en uw gezinssituatie en de reden waarom U een kitten zoekt. Dit geeft ons alvast een beeld. Bellen mag natuurlijk ook!
* Op mailtjes als “wat kosten ze” wordt niet gereageerd!! Stel uzelf en uw huishouden even in het kort voor, zodat we weten wie u bent.

Als U een kitten bij ons wilt kopen, hanteren wij een aantal regels die wij hieronder graag even uiteenzet.

* U kunt, na afspraak, vrijblijvend komen kijken. Mocht U interesse hebben in een kitten, dan beslissen wij, na een persoonlijke ontmoeting, of de koop doorgaat.
U moet begrijpen dat wij er een goed gevoel bij moet hebben en dat wij zeker moet weten of het kitten goed terecht komt!

* Wij verwachten van u geen directe beslissing, en zullen u normaal gesproken naar huis laten gaan om er samen met uw partner goed over te praten (tenzij u dat natuurlijk al vooraf heeft gedaan)

* De kittens verblijven de eerste 3 weken na de geboorte in een werpkist in een bench waar voor de moeder kattenbak voer en water staat.
Voor moeder en kittens ideaal, veilig en ook hygiënisch.
De bench staat in de huiskamer, een ideale plek om op te groeien en al gelijk aan alle geluiden gewoon te worden.
Sommige moeders gaan even weg om te eten of naar de bak te gaan, maar de meeste moeders gaan pas na enkele weken de bench uit.
Omdat alles in de huiskamer plaatsvindt en het gewone leven ook doorgaat wennen de kittens al op vroege leeftijd aan alle huishoudelijke geluiden.
Met ongeveer 2 ½ a 3 weken gaan de kittens rondscharrelen en willen meer zien.
We vervangen dan de hoge werpkist voor een lagere en bredere bak waar moederpoes meer ruimte heeft om languit te liggen, of wanneer de kittens er al aan toe zijn voor een vetbedje

* De socialisatie is vanaf het prille begin heel belangrijk.
De keuze om de kittens in de huiskamer op te laten groeien is dan ook bewust genomen.
Ze kunnen alles meemaken wat er in huis gebeurt.
Horen en zien de stofzuiger, de andere katten, de honden, de tv.

* Al snel na het nuttigen van vast voer zo, tussen 3 en 4 weken worden de kittens zindelijk.
Er komt dan kattenbakje met houtkorrels in de bench te staan, om te oefenen. Reuze leuk om te zien!
Met 5 weken zijn de kittens zindelijk en gaan steeds vaker op verkenning in de bench en onder begeleiding van moeder en ons ook buiten de bench.
Ondertussen zijn ze dan ook al zelfstandig aan het eten en drinken.
Er staat dus ook een klein bakje met baby kittenbrokjes en een bakje water in de bench en een schoteltje zacht (blik)voer speciaal voor kittens.
De eerste tijd is dat natuurlijk een hoop geknoei en geklieder!
De gewichten worden dagelijks vastgelegd in een groeischema.
Ze leren rennen en klimmen, de krabpaal in, de bank op. Ze spelen met elkaar, met balletjes, alles is feest!
En wij spelen heel veel met ze, de socialisatie gaat door.
Ondertussen blijft moederpoes de kittens nog voeden en verzorgen, dat doet ze vaak nog als de kittens 13 weken zijn en mogen uitvliegen.
De weken die volgen worden gevuld met eindeloos gespeel en natuurlijk de opvoeding van hun moeder en van ons.

* Ze leren alles wat een katje moet leren om straks met 13 weken zelfstandig naar zijn nieuwe personeel te gaan.
Ze leren van mensen te houden, ook met andere katten, honden en vreemden om te gaan maar vooral ook met kinderen.
Met 9 weken en met 12 weken krijgen ze hun entingen tegen kattenziekte en niesziekte.
Als de kittens geen last hebben van reactie op de enting mogen ze na de 13de week naar hun nieuwe personeel.
Ook worden ze vanaf de 4e week regelmatig ontwormd.

Omdat de kittens hier opgroeien tussen onze andere katten en honden, en wij jammer genoeg in de loop der jaren enkele slechte ervaringen hebben opgedaan. 
Hier
kan u een van die ervaringen lezen.
Daarom gaan onze kittens alleen nog naar huishoudens waar al een kat is of een 2de bij komt.
Dit soortgenootje hoeft natuurlijk beslist geen raskat te zijn!!

* De kittens die hier gefokt worden, zijn binnenkatten. Zij mogen niet los naar buiten, tenzij er een afgesloten buitenren aanwezig is. wij besteed veel liefde, aandacht en zorg aan het fokken en grootbrengen van de kittens en het risico dat de kat buiten iets overkomt is veel te groot!! (denk aan verkeer, vergiftiging, virusbesmetting via andere dieren enz.). Kunt of wilt U hier niet voor zorgen dan kunt U bij mij geen kitten kopen!

* wij verwacht dat U de kittens voer aanbiedt van goede kwaliteit en daar niet op bezuinigt. In onze cattery krijgen ze droge brokjes van Meadowfield en natvoer Meadowfield, maar er zijn natuurlijk nog meer goede merken, (bv. Hills, Iams, Eukanuba, ed). Wij willen u indien nodig hier graag over informeren.

Wij stellen het op prijs dat u dit het eerste jaar voortzet of in overleg kiest voor  een ander A-merk kitten/katten brokje.
Wij zullen u ook advies geven welke merken voer u na dit eerste jaar het beste aan uw kat kunt geven.

* U dient ten alle tijden op meerdere plaatsen in huis vers drinkwater aan te bieden.

* De kittens moeten gebruik kunnen maken van een schone kattenbak. Bij 2 katten minimaal 2 kattenbakken! Hygiëne voorkomt een hoop narigheid!

* De jaarlijkse inenting, het ontwormen en een regelmatige controle door een dierenarts zijn zaken die eigenlijk vanzelfsprekend zijn.

* Wij gaan ervan uit dat de eigenaar(s) het kitten een goed voorbereid en liefdevol tehuis geeft en veel aandacht, voldoende bewegingsruimte en speel/klautermogelijkheden. en ze gezellig bij het gezinsleven betrekken. Zij moeten vrij door het huis kunnen lopen. Speelgoed en een krabpaal zijn onontbeerlijk (als U ze niet regelmatig in de gordijnen en aan het bankstel wilt hebben).

* De kittens mogen pas naar hun nieuwe personeel verhuizen als ze 13 weken oud zijn, tweemaal zijn geënt (op 9 en 12 weken) en meer dan 1 kilo wegen.

* Wij stellen het op prijs wanneer nieuw personeel minimaal2 a3 keer bij de kittens op bezoek komen alvorens ze na 13 weken het kitten mee krijgen. Wanneer geïnteresseerden daar geen tijd voor hebben, reist bij ons de vraag of kittens wel voldoende aandacht gaan krijgen in de toekomst.

Dit mag U daarentegen van ons verwachten;

* Alle kittens die het nest verlaten hebben een gezond gewicht, zijn twee keer ingeënt, meerdere malen  ontwormd, vrij van parasieten en schimmels en volledig gezond verklaard door mijn dierenarts.

* Zij krijgen een Europees dierenpaspoort mee (met daarin afgetekend wanneer de entingen en het chippen hebben plaatsgevonden), hebben een identificatiechip en een officiële stamboom.

*De kittens krijgen van ons een  “stamboomnaam”, deze is afkomstig uit de muziekwereld.

* Nieuw personeel dat al vroegtijdig betrokken is bij een kitten kan natuurlijk ook zelf een naam (bij voorkeur uit de muziekwereld) voorstellen.

* Met de naam die u geeft spreken we het kitten aan en zo staat het ook geregistreerd in het dierenpaspoort en op de identificatiechip.

* Mochten er problemen ontstaan met het kitten, kunt U mij altijd bellen of mailen! wij zullen U altijd proberen te helpen.

* wij werken met een koopovereenkomst/contract. (duidelijkheid voor U en voor ons en in het belang van het kitten)

* Wanneer u besluit een kitten bij ons te kopen, betaalt u € 150,00 aan, zodat wij het kitten definitief voor u kunnen reserveren. De kwitantie die u meekrijgt is tevens ons contract.