Misverstand of bedrog

In Juni kregen we en alarmerend mailtje van een aspirant koper dat haar katertje te koop had zien staan op een site van  cattery Dreams of Heaven te Achtmaal. (tegenwoordig gevestigd in Oudenbosch)
We deden het eerst nog af als toeval(die kittens zullen wel op elkaar lijken)
De foto’s bewijzen echter het tegendeel.
Onze foto is dus van kittentekoop.nl “geleend”, is met photoshop bewerkt en aangeboden als nog beschikbaar op  haar eigen website en kittentekoop.nl.
Via de mail hebben we de fokker gevraagd om onze bewerkte foto te verwijderen van de site Dreams of Heaven, kittentekoop.nl.

Mw reageerde verontwaardigd, kleinerend en bagatelliseerde dit voorval als zijnde een misverstand, haar camera was kapot.
Dit misverstand herhaalde zich echter nog een keer doordat er nog een andere bewerkte foto, door mevrouw,  geplaatst werd  op kittentekoop.be.
Het vervelende van deze situatie is, dat wij ons moesten verantwoorden naar de nieuwe eigenaren van ons kitten maar het ergste is dat mensen die mogelijk geïnteresseerd raken in dat kitten worden belazerd omdat het kitten in kwestie  niet bij deze fokker vandaan komt.
De rasvereniging BCF is op de hoogte gesteld over de praktijken van deze fokker.

Maart 2015
Anno 2015 komt Anja hier op terug op haar facebookprofiel.topic pica
Heeft er ruim 4 jaar over kunnen nadenken en noemt het nu niet meer een misverstand door een kapotte camera, maar omdat ze toendertijd een cursus photoshop deed.
Dat ze dit misverstand 2 keer herhaalde op kittentekoop.nl en kittentekoop.be, heeft ze vast verdrongen.
Nu ze dit weer oprakelt, komen ook de ervaringen van andere mensen los op facebook.

September 2015
De afgelopen weken zijn wij via mail en telefoon lastig gevallen door Othello Jansen van  cattery Dreams of Heaven in Achtmaal(Zundert)
Hij eist op deze plaats rectificatie en excuses van ons aan hem en zijn vrouw voor onwaarheden die hier zouden staan.
Dhr Jansen beschikt echter niet meer over de mailtjes die door de jaren heen, door hem en zijn vrouw over bovenstaande publicatie zijn verstuurd.

Ten einde dhr Jansen zijn eigen mailtjes nog eens terug te laten lezen zullen die hier geplaatst gaan worden.

eerste_mail_misverstand