weglopen kat kostenpost

Ophalen weggelopen katje blijkt dure grap

Voor de familie Schuurmans uit Bergschenhoek werd de blijdschap van het ophalen van hun vermiste katje Pons abrupt verstoord. Het Dierentehuis in Zoetermeer rekende 195 euro voor 11 dagen verblijf, de dierenambulance, het inenenten en chippen.

De vier maanden oude Pons was weggelopen van huis en een voorbijganger belde de dierenambulance. Die bracht Pons naar asiel en pension het Dierentehuis in Zoetermeer waar hij twee weken bleef. De familie Schuurmans zocht tevergeefs in de wijk. Uiteindelijk zagen vader Ron en dochter Clair een advertentie in het plaatselijke krantje. Ze konden Pons ophalen tegen betaling van 195 euro.

Het Dierentehuis zegt dat Pons geen chip had waarmee ze het beest naar de eigenaren terug konden brengen. Daarnaast had de familie volgens het Dierentehuis sneller op internet kunnen zien dat Pons in Zoetermeer was. En daarom zijn de kosten zo hoog. Eigen schuld dikke bult, aldus het Dierentehuis.

De familie Schuurman is verontwaardigd vanwege het hoge bedrag. Ron Schuurmans is blij dat Pons goed is opgevangen, maar vindt de kosten buitenproportioneel: “Het is toch onze kat die door iemand anders is aangemeld bij de dierenambulance?!”

Pons is inmiddels terug bij de familie. Met een ingebrachte chip, zodat de kat niet nog eens, langdurig,  zoek kan raken.
kosten overzicht

verblijfskosten per dag: € 7,00   (is gemiddeld)

Enten en chippen  € 65,00

het vervoer per dierenambulance kostte dan € 53,00