Zin en onzin van HCM gen-testen

drs R.J. Gerritsen, specialist Interne Geneeskunde, screef een artikel over de zin en onzin van HCM-gen testen.
Het artikel is hier te lezen

Communiceren met uw huisdier

Wij beginnen thuis alvast onze katten te leren niet tegelijk te miauwen.
Ook de honden mogen niet meer tesamen aanslaan.

Bioloog Dr. Con Slobodchikoff is er rotsvast van overtuigd dat we binnen dit en 10 jaar zullen beschikken over de nodige technologie om klaar en duidelijk te communiceren met onze huisdieren.


Momenteel werd Slobodchikoff aan software om de roep van Gunnison-prairiehonden te ontcijferen. Deze knaagdieren hebben namelijk een eigen, relatief complexe taal. Via sonogrammen en statistische analyses werd het gepiep van de diertjes geanalyseerd.
Communiceren Volgens de bioloog communiceren we binnen 5 à 10 jaar ook met onze eigen huisdieren via een gadget ter grootte van een smartphone. Hij verwacht ook dat de technologie verfijnd zal worden om mensen de kans te geven om te antwoorden en zo een dialoog op te starten met hun trouwe viervoeter.
“Als de hond blaft, zal het toestel de roep analyseren en bijvoorbeeld vertalen als: “Ik wil vanavond kip eten”. Ook bij katten zouden we dan dingen te horen krijgen als: “Mijn kattenbak is te smerig!””, getuigt Slobodchikoff.
Ingrijpend Als deze technologie ooit werkelijkheid wordt, kan dit het leven van miljoenen dieren ingrijpend veranderen. In de Verenigde Staten alleen al krijgen jaarlijks meer dan 4 miljoen honden een dodelijk spuitje omdat ze onhandelbaar gedrag zouden vertonen. “De meeste problemen zijn te wijten aan een gebrek aan communicatie tussen mens en dier. Terwijl wij niet kunnen duidelijk maken wat we van dieren verwachten, kunnen zij ons niet vertellen hoe ze alles ervaren”, klinkt het.
Slobodchikoff voorspelt dat de mogelijkheid om met dieren te praten de kijk van heel wat mensen indringend zal veranderen. “Ze zullen realiseren dat dieren levende, denkende wezens zijn, die het leven van de mens zwaar kunnen verrijken. Wat ik hoop, is dat we beter samen zullen werken met dieren in plaats van ze uit te buiten”, klinkt het besluit.

Katten ontsnapt aan kookpot

PEKING -Zo’n 600 katten zijn op gelukkige wijze ontsnapt aan een wisse dood in een Chinese keuken.
De vrachtwagen waarmee ze werden vervoerd crashte in de stad Changsha, waarna dierenbeschermers de beestjes bevrijdden.

De katten zouden worden opgediend in restaurants in de zuidelijke provincie Guangdong.
Ze zaten in overvolle, hoog opgestapelde houten kratten.
De katten waren al dagen onderweg en hadden geen water of voer, meldden Chinese media.

Zo’n 100 dieren waren al dood voordat de dierenbeschermers ze konden helpen.
De crash en de redding waren maandag al, maar het verhaal kwam donderdag pas naar buiten doordat foto’s uitlekten via sociale media.

Naar verluidt hebben de dierenbeschermers de vrachtwagenchauffeur zo’n 1200 euro betaald voor zijn handelswaar. Voor de honderden katten wordt naar adoptieadressen gezocht.

Bron: AD, Telegraaf

Dierenwelzijn, dierenleed

Geregeld worden er op facebook misstanden aangekaart over hoe er met dieren, en katten in het bijzonder wordt omgesprongen.
Kattenhandel bijvoorbeeld, via “foute media zoals Marktplaats”
Het is fijn dat dit hier vermeld wordt, alhoewel het vaak niet verder komt als een collectieve verontwaardiging.
Beleid rondom het plaatsen van katten met stamboom, kan mijnsinziens op rasvereniging niveau afgesproken worden.
Voor handel via (2dehands)sites als marktplaats en kapazaa is landelijke wetgeving nodig.
Een catteryhouder dient ook over gezond verstand te beschikken en het welzijn van zijn kittens te laten prevaleren boven de dollartekens(een hobbyfokker wordt overigens niet rijk van het fokken van katten)
Wanneer je een kitten verkoopt, stel dan een contract op, je legt daar in vast wat je over en weer met elkaar afspreekt.
Het is een kil zakelijk document en de bepalingen heb je als het goed is nooit nodig, maar het schept wel duidelijkheid.

Dat er ook iets goeds kan voortkomen uit een Marktplaats advertentie kan je hier volgen op facebook

Kleptomane kat

al een wat ouder filmpje maar te leuk om hem niet te plaatsen

Denis the Menace, zo heet de Britse kat die op 18 maanden tijd de buren beroofd heeft van meer dan honderd kledingstukken en andere rondslingerende spullen. Een rasechte ‘cat burglar’ met andere woorden. In een filmpje op YouTube is te zien hoe de kater op elk tijdstip van de dag naar zijn kattendeurtje sluipt met de nieuwe buit, tot grote schaamte van zijn baasje, die thuis al een hele collectie ontvreemde strings, slippers en t-shirts heeft liggen.

De tweejarige kattendief is ondertussen al zo berucht dat baasje Lesley Newman spontaan buren aan de deur krijgt wanneer er opvallende verdwijningen gebeuren in Lutin, Bedforshire. Denis, die door de buurt omgedoopt werd tot Denis the Menace, heeft een indrukwekkende buit binnengehaald met onder meer strings en boxershorten, handschoenen, dozijnen sokken, schoenen en slippers, een pop en teddybeer, verfborstels, badhanddoeken en zelfs een voetbal. Veel gestolen items zijn overduidelijk van de wasdraad getuimeld, aangezien ze heel vaak vergezeld zijn van een wasknijper

Kleptomane kat
Denis sloeg al meteen toe een week nadat hij voor de eerste keer buiten mocht. Zijn gestolen stash groeide vanaf dan alleen maar aan. Hij werd zelfs gespot met een t-shirt tussen de tanden terwijl hij over hekkens klom. Onafgewerkte klusjes knapt hij op als een pro. Zo wist hij op een keer slechts één slipper te ontvreemden uit een tuin, om een week later ook de andere te stelen.

Instinct?
Vicky Halls, een gedragsdeskundige voor katten, ziet het zo: “Er zijn veel verschillende theorieën over waarom katten stelen, maar ik denk dat het puur draait om het jachtinstinct. Ik heb al veel poezen gezien die alle mogelijke items stelen en ze door de kattendeur dragen alsof het prooi is. Het is relatief normaal en de aantrekkingskracht komt niet zozeer van het object zelf, maar van de daad. Het vinden, grijpen en terugbrengen, is wat een kat boeit. Vermoedelijk speelt ook de textuur van bepaalde dingen een rol. Dit kan snel een gewoonte worden en Denis… is een echte ‘huntaholic’ geworden.

meer proefdierkatten in 2011

Verdubbeling van het aantal katten als proefdier in 2011

kat als proefdier door wetgeving

Rare jongens die Belgen: eerst de wetgeving aanpassen en daarna poefdieren inzetten om de gevolgen te onderzoeken.

De stijging van het aantal katten als proefdier (van 349 in 2010 naar 630 in 2011) is grotendeels te wijten aan het onderzoek naar de castratie en sterilisatie van katten op jonge leeftijd.

Dit onderzoek past in het Meerjarenplan voor de Sterilisatie van Katten van de dienst Dierenwelzijn. Men wil daarmee achterhalen of katten kunnen gesteriliseerd worden voor ze te koop worden aangeboden, om zo het aantal asielkatten en zwerfkatten te verminderen.

De ‘traditionele’ proefdieren worden meer en meer vervangen door vissen en vislarven (9%), vooral in fundamenteel biologisch onderzoek.

Anderzijds: zijn er 5 % minder proefdieren gebruikt in Belgische laboratoria in 2011

In 2011 werden in de 367 Belgische laboratoria 665.079 proefdieren gebruikt. Dat is een daling met 5 % tegenover 2010, stelt minister Laurette Onkelinx, belast met dierenwelzijn, tevreden vast. De dienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid verzamelde die gegevens bij 367 voor dergelijke proefnemingen erkende laboratoria.

Bij deze cijfers kan men het volgende opmerken:

21% van de erkende labs heeft in 2011 helemaal geen dierproeven uitgevoerd. Door een wetenschappelijk onderzoek naar sterilisatie van jonge katten werden vorig jaar wel bijna tweemaal zoveel katten als proefdier gebruikt.

55% van de proefdieren in België wordt gebruikt voor de ontwikkeling en controle van gezondheidsproducten zoals geneesmiddelen, 38% voor fundamenteel onderzoek door de universiteiten. Ondanks een lichte daling blijven ratten en muizen de meest gebruikte diersoorten (79%). Konijnen (8%) dienen om antilichamen te kweken die in de behandeling van kanker of genetische aandoeningen worden gebruikt.

Apen vertegenwoordigen slecht 0,003% van alle proefdieren in 2011. Zij worden gebruikt om de kwaliteit van vaccins te controleren en voor onderzoek naar de ontwikkeling en werking van hersenen.

zie het hele artikel op belg.be

Het wachten is op publicatie van onderzoeken naar de gevolgen van vroeg castreren en steriliseren(neutraliseren) bij katten en honden.
Wel vervelend dat een wet die bedoeld is om het dierenwelzijn te bevorderen, juist ten koste gaat van datzelfde welzijn voor dieren.

Katten en water

We hebben thuis de meest grote vlodderaars  rondlopen die graag in een natte douchebak lopen of in de gootsteen liggen te dwijlen.
De catit waterfontein is ook leuk om je kattenpootjes op te wassen.
Maar de kat in het filmpje denkt daar duidelijk anders over:-)

 

chip verplicht voor honden en katten

Honden en katten moeten voortaan verplicht een elektronische identificatie-chip krijgen. Dat vindt het Europees Parlement, dat vandaag stemde over de EU-dierenwelzijnstrategie voor 2012 tot 2015. “Met de chip kunnen eigenaren van huisdieren beter worden teruggevonden. Dit vermindert de kans op mishandeling of dumping van honden en katten,” zegt onafhankelijk Europarlementariër Kartika Liotard. In Nederland is een elektronische chip voor honden sinds dit jaar al verplicht.

chip en rijstkorrel

chip en rijstkorrel

Naast een chip voor huisdieren, roept het Europees Parlement lidstaten ook op om zwervende honden en katten fatsoenlijk te behandelen. “Vooral in Roemenië leven veel straathonden, die door autoriteiten vaak worden afgemaakt. Dat moet stoppen,” zegt Liotard. “Het Europees Parlement heeft vandaag opgeroepen om de populatie zwerfdieren op een beschaafde manier omlaag te brengen, bijvoorbeeld door middel van sterilisatie.”

Ook dieren in dierentuinen verdienen volgens het Europees Parlement betere leefomstandigheden. “Volgens bestaande regelgeving moeten dierentuinen zich houden aan minimale dierenwelzijnsregels. In veel landen worden die regels niet nageleefd. Het Europees Parlement vindt dat daar verandering in moet komen,” aldus Kartika Liotard.

Hypocriet
Liotards voorstellen voor een 8-uurslimiet op diertransporten en een verbod op kloonvlees behaalden net geen meerderheid tijdens de stemming. “Teleurstellend,” vindt het parlementslid. “Wel met je kop op een 8-hours poster gaan staan, maar vervolgens tegen een 8-uurslimiet stemmen. Dat is hypocriet,” zegt het parlementslid over de tegenstemmende christendemocraten.

In september staat diertransport opnieuw op de agenda in Brussel. Liotard zal dan proberen om een 8-uurslimiet op diertransporten alsnog af te dwingen. Nieuwe kloon-wetgeving presenteert de Europese Commissie naar verwachting in 2013. “Het was goed geweest om het standpunt van het parlement omtrent kloon-vlees nog eens duidelijk te maken. Helaas ontbrak het te veel parlementsleden vandaag aan politieke moed,” aldus Liotard.

Medicijn op komst tegen kattenaids

Een Leuvens bedrijf heeft een middel ontdekt tegen kattenaids (FIV). Net zoals aids bij mensen wordt het virus bij katten overgebracht via seksueel contact of bloed. Het virus tast het immuunsysteem aan, waardoor de dieren vatbaar zijn voor allerlei infecties.
Kattenaids, veroorzaakt door het Feline Immunodeficiency Virus (FIV), werd voor het eerst in 1986 beschreven. Het retrovirus dook toen op in de Verenigde Staten. Wereldwijd is inmiddels 11 procent van de katten besmet.
“Het gaat vooral om zwerfkatten”, zegt Philip Zurinckx van het dierenasiel Sint-Truiden. “Gesteriliseerde katten hebben geen seksueel contact en vechten ook veel minder. Het risico op verspreiding van de ziekte is daarom veel kleiner.”

Levenskwaliteit en levensduur verbeterd

Tot nog toe was er geen behandeling voor kattenaids, maar daar komt dus verandering in. Okapi Sciences, een biofarmaceutisch bedrijf uit Leuven, heeft een middel ontwikkeld dat de symptomen van ‘kattenaids’ alvast onderdrukt. Een geneesmiddel is het dus nog niet, maar de levenskwaliteit en de levensduur wordt met het middel toch sterk verbeterd.

Vooral katten waarbij de ziekte vergevorderd is, kunnen bij het medicijn gebaat zijn. Het gaat om een antiviraal middel, geen vaccin. Het virus verdwijnt ook niet volledig, maar zieke katten kunnen er weer bovenop worden geholpen.

Aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent loopt momenteel een klinische studie met zieke katten om de effectiviteit van het geneesmiddel te bevestigen en de precieze duur van de behandeling te bepalen. Een behandeling duurt zes tot zeven weken en is voorlopig gratis.

Katteneigenaars kunnen hun huisdier tijdens de opname bezoeken. Wie met zijn of haar huisdier wil deelnemen aan de klinische studie, moet contact opnemen met een dierenarts.

Wek het personeel;-)

Wakker en dan?
Dan wil je de slaapkamer in.
Probleem is dat de deur dicht is en je personeel slaapt.
Oplossing is dan dat je ze wekt

Met je kat op cafe

Wenen,
Nu ook in Wenen de horeca rookvrij is, is alles mogelijk.
In Japan al langer de gewoonste zaak om met je kat op cafe te gaan, maar in Wenen is er 3 jaar over onderhandeld.
Struikelblok was de hygiene, maar met het plaatsen van extra kattenbakken is de laatste hindernis genomen.
Nu is het allereerste kattencafé in Oostenrijk een feit.
De 47-jarige Japanse Takako Ishimitsu noemt het,  ‘Cafe Neko’, wat -u raadt het nooit- kat betekent in het Japans.
Sonja, Thomas, Moritz, Luca en Momo, vijf poezen die rechtstreeks uit het asiel komen, zijn de vaste stamgasten.
Het risico op kattenhaar in de koffie moet u er uiteraard wel bijnemen.
En…. honden zijn streng verboden.

zwarte katVeel mensen associëren zwarte katten nog met heksen en bezemstelen, maar eigenlijk zijn ze net zo leuk en lief als een anderskleurig kat.cat_broom

Waar komt het bijgeloof vandaan?
Vroeger geloofden sommige volkeren dat de kat het symbool was van het vleesgeworden kwaad. Duivels en heksen namen deze gedaante aan.
Het gevolg hiervan was dat katten wreed werden behandeld en gedood.
Soms geschiedde dit in de vorm van een volksvermaak, een zogenaamd kwelspel.
Zo kende men het katknuppelen, waarbij het dier in een tonnetje werd opgesloten.
Dit werd door middel van twee touwen tussen twee bomen gehangen, waarna men poogde de ton met knuppels aan diggelen te slaan.
Ook dienden katten als offer voor de boze geesten of werden levend begraven.
Het katbranden was een in Frankrijk en Portugal gangbaar kwelspel waarbij een of meerdere katten in een zak werden verbrand.
De mensen namen vaak overgebleven sintels mee omdat ze dachten dat dit geluk bracht of hen beschermde tegen kwade invloeden.

Halloween groet met zwarte kat
In de Middeleeuwen werd de kat beschouwd als voorwerp van afschuw en als bondgenoot van de duivel en heksen.
Een zwarte kat en een heks konden één en hetzelfde wezen zijn, door middel van gedaanteverwisseling.
Men zag de blik van Satan in haar ogen. Bovendien hoort men een kat niet naderen: één van de redenen waarom heksen verdacht werden van het zich vermommen in een kat.
Zo konden ze zich dan onopgemerkt verplaatsen. Er zijn talloze volksverhalen over kattendansen, deze dansen worden in verband gebracht met grafheuvels en heksenkringen.
Deze vijandige houding jegens katten zorgde er echter voor dat muizen en ratten ongehinderd konden huishouden de de zwarte dood zich makkelijker kon verspreiden.

In tal van streken van Europa en Amerika is men er ook nu nog van overtuigd dat, wanneer een zwarte kat je pad kruist en van je wegloopt, dit ongeluk met zich meebrengt. Daarnaast zijn er nog andere vormen van bijgeloof die minder bekend zijn. Een kat die te dicht bij onze mond komt, zou de adem uit ons lichaam kunnen wegslorpen, je krijgt ongeluk als een kat in je huis sterft of als ze mee verhuist. In Engeland brengt een zwarte kat juist geluk, en een witte kat ongeluk. Een kat die zich over de neus aait is een voorbode van aangenaam bezoek. In sommige landen wordt de zwarte kat niet zozeer als een brenger van, maar als een waarschuwer voor ongeluk beschouwd.

Tegenwoordig komt de kat als symbool van het kwaad nog steeds voor in allerlei kinderverhalen, zij het niet meer letterlijk bedoeld.
Zo heeft Gargamel in De Smurfen een kwaadaardige kat, Azraël, als metgezel.
In tekenfilms, zoals bv. Tom & Jerry, speelt de kat altijd de rol van de gemene schurk tegenover een sympathieke muis waarmee we ons als kijker dienen te identificeren.

De kat bekleedt al zeer lang een belangrijke plaats, bijvoorbeeld in de Germaanse mythologie.
Freya, de godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de schoonheid, liet zich door de wolken rijden op een wagen die werd getrokken door wilde katten.
Ook de druïden offerden de kat om de vruchtbaarheid over de velden af te smeken.

De Egyptenaren vereerden de kat vanwege hun speelse karakter, het vangen van muizen (die het graan stalen) en omwille van het geluk dat deze dieren zouden brengen.
Katten werden zelfs gemummificeerd. De kattengodin Bastet was zeer belangrijk in de Egyptische godsdienst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heksen op een Symposium te Leiden
Heksen deden een boekje open op symposium Leiden LEIDEN –
De moderne heks stonden donderdagavond 12 april 2012 centraal tijdens het eerste symposium Hekserij in Holland op de Universiteit Leiden.
De Universiteit Leiden hield op 12 april het symposium Hekserij in Holland, waar twee heksen vertellen over hun denkbeelden en de betekenis van heksen in de 21e eeuw en hun doen en laten op het gratis evenement dat werd georganiseerd door het Instituut voor Godsdienstwetenschappen van de universiteit.
De organisatoren wilden met het symposium de vooroordelen over heksen wegnemen.
Bovendien bleek het een onderwerp te zijn dat veel Leidse studenten interesseert.

Hekserij is een onderdeel van het vak nieuwe religieuze bewegingen en new age.
Veel mensen associëren heksen nog met zwarte katten en bezemstelen, het beeld dat vooral in de middeleeuwen bestond en in sprookjes ook wordt bevestigd.
Maar in werkelijkheid is hekserij een alternatieve religieuze stroming waarin onder meer ecologie en feminisme centraal staan.

Nederland telt op dit moment zo’n 1000 heksen.

 

 

 

De dierendrogist denkt niet met u mee

Al jaren vragen we ons af of foliumzuur voor zwangere poezen dezelfde positieve werking heeft als bij vrouwen met een kinderwens.
Op de diergeneeskundige faculteit in Utrecht is er tot nu toe geen onderzoek naar gedaan.

Bij de Dierendrogist blijken ze foliumzuur met Vitamine B te verkopen.
Op een mailtje van mij om nadere documentatie komt echter een weinig bemoedigend antwoord:

Goedenavond,

het enige wat we kunnen zeggen , is dat er ervaring is met bepaalde rassen waarbij enkele pups een open gehemelte hadden,

en met gebruik van foliumzuur in de dracht dit niet meer is voorgekomen.

Als u het niet vertrouwd moet u het niet doen/gebruiken.

Mvgroet ……

De dierendrogist

toch maar weer verder zoeken

Kat versus Fiets

Pijnacker –
Een oudere dame is vanmiddag ten val gekomen na een aanrijding met een overstekende kat.

De fietsster reed met wat familieleden op de Europalaan, nabij de Zuidweg. Plotseling stak er een kat over, raakte haar wiel, en zo verloor de vrouw de macht over haar stuur.

De onfortuinlijke dame is nagekeken door de ambulancedienst en maakt het naar omstandigheden goed.
De bewuste viervoeter was nergens meer te vinden.

De kat als reddende engel

Slechts enkele uren nadat een kat uit het asiel mee naar huis werd genomen, redde ze haar nieuwe baasje het leven. Dat meldt de Green Bay Press Gazette.
Amy Jung en zoontje Ethan gingen langs bij het asiel niet ver van hun woonplaats in Sturgeon, Wisconsin, om er wat met de katten te spelen. Een van de beestjes – een kat met oranje-witte pels en de naam Pudding – trok hun aandacht. Er werd Jung verteld dat de kat sinds 2003 telkens opnieuw in het asiel belandde, waardoor ze de impulsieve beslissing nam de kat en vriendje Wimsy te adopteren.

Epilepsieaanval
Jung vertelt dat de kat zich al snel thuis voelde. Maar enkele uren later kwam er een einde aan de vrolijke dag. Kort nadat Amy Jung naar bed was gegaan, kreeg ze een epilepsieaanval in haar slaap. Op dat moment kwam Pudding in actie. De kat sprong snel op Jung’s borstkas in een poging haar baasje wakker te maken en wanneer dat niet wou lukken, begon ze in de vrouw haar gezicht te bijten tot ze bij bewustzijn kwam.

Niet overleefd zonder kat
Toen Jung ontwaakte, slaagde ze erin haar zoon Ethan om hulp te roepen, maar die hoorde de noodkreten van zijn moeder niet. Gelukkig spurtte Pudding naar Ethan’s kamer en sprong op zijn bed tot hij wakker werd en hulp haalde. Volgens Jung zou ze het niet gehaald hebben zonder Pudding. Haar dokters delen dezelfde mening. Pudding leerde dierentherapie aan en gaat nu bij Jung’s voeten zitten en begint te miauwen wanneer ze merkt dat haar baasje een lage suikerspiegel heeft

Ninja of Kat

Ninja of Kat

Dit is de meest bizarre video die je vandaag zal zien.
Een kat gaat in cobra-modus terwijl het met elkaar in conflict met een collega-kat.

Hieronder het originele filmpje:

Het blijkt een prima manier om je te verdedigen

Alarmerend: kattenhulp en katten bedreigd.

Benidorm 26 januari 2012,
Mw. Lobo van stichting  S.O.S. Cats & Dogs, vangt samen met vrijwilligers,  katten, die volgens haar het meeste risico lopen om dit voorjaar weer kittens te krijgen.
Ze gaan op kosten van de stichting naar de dierenarts en worden gesteriliseerd of gecastreerd.
Plaats in een van de overvolle asiels is er niet dus worden ze noodgedwongen weer uitgezet waar ze vandaan komen.

Een paar dagen geleden, bleek dat het kattenvrouwtje door omwonenden is gemolesteerd, omdat men blijkbaar niet wil dat de katten gevoerd worden.
Met bruut geweld is de kleine tengere oude vrouw tegen een hek gegooid en het eten voor de dieren vertrapt.
‘Heb nog last van m’n rug’ vertelt mevr. Lobo, behoorlijk overstuur want dat was nog niet alles, ze verteld: ‘Een dag later ben ik door de blijkbaar gewaarschuwde Politie brutaal aangepakt, met 4 man sterk kwamen ze op me af gestormd, alsof ik de grootste boef van de Costa Blanca ben’. Voeren verboden werd haar toegesnauwd en met een bekeuring van 120 euro en de mededeling dat ze de volgende keer gearresteerd zou worden en voor 3 weken in het gevang zou verdwijnen, werd ze weggestuurd.

Kat in cockpit vertraagt vliegtuig

Halifax,

Dit keer geen slang op een vliegtuig, maar een harige kat die een vliegtuig woensdagochtend gedurende enkele uren aan de grond hield.
De kat Ripples genaamd, veroorzaakte opschudding, nadat ze wist te ontsnappen uit haar reismand en naar de cockpit liep.
Dit keer geen slecht weer of mechanische problemen als de grootste boosdoener achter frustrerende vertragingen van vluchten.
Het is wel de eerste keer dat een kat weet door de dringen tot de cocpit aldus  ,Spurway de woordvoerder van Air  Canada.
“Het is een vreemde samenloop van omstandigheden voor.”
Ripples  begon als passagier aan boord van het vliegtuig, legde hij uit.
Vlucht 603 was gepland om, uit Halifax, te vertrekken naar Toronto om 05u40 lokale tijd.
Maar op een bepaald punt tijdens de instapprocedure, is de kat, Ripples  erin geslaagd om los te breken uit zijn reismand en haastte zich naar de cockpit.

Uw piloot vandaag heet Ripples.

De cockpit deur was open, zoals gebruikelijk is tijdens het instappen, aldus Spurway.
Ribbles zag kans om via de kabelgoten voor kabels van het besturingssysteem, de navigatie en communicatie, naar de cockpit te komen.
De passagiers moesten van boord terwijl onderhoudsmedewerkers probeerde de kat te vangen.
Na 4 uur en nadat het onderhoudspersoneel meerdere panelen in de cockpit hadden gedemonteerd, werd Ripples gevonden.
De kat maakt het goed is alleen wat bang.
Nadat luchthavenpersoneel de elektrische bedrading gecontroleerd had mochten de passagiers weer ​​aan boord.
Nadat alle  passagiers aan boord waren, inclusief Ripples en zijn eigenaar kon het vliegtuig na 4 uur en 20 minuten vertraging alsnog vertrekken.

kat vs. alligator

Een moedige of een domme kat? Het lijkt alvast niet verstandig om een alligator uit te dagen, zeker als het dier net gevoederd wordt.

Deze beelden werden gemaakt in een wildpark in New Orleans. Toeristen kijken toe hoe een alligator een portie kip te eten krijgt. Plots duikt er echter ‘een portie kat’ op. Het dier is niet bang van de alligator en deelt drie slagen uit. De alligator laat de kat daarop zijn keel zien en je zou vermoeden dat de kleine kat het nu zeker op een lopen zou zetten.

Niets is minder waar. De alligator komt een stukje kip grijpen en krijgt vervolgens weer een slag van de kat. Hij probeert op allerlei manieren zijn maaltijd te bereiken en trekt zich uiteindelijk terug

Vrijdag de dertiende

BUENOS AIRES –
In Argentinië is een 85-jarige vrouw, vrijdag, in coma geraakt nadat zij op straat was geraakt door een vallende kat.
Ze vecht voor haar leven.
Een buurman had het beest per ongeluk uit een raam gegooid op de vierde verdieping.
De man probeerde met de kat zijn vrouw te raken vanwege een echtelijke ruzie.
Zijn vrouw dook weg en de kat vloog door het open raam.
De gewonde vrouw, een bejaarde operazangeres, liep door de vallende kat een schedelbreuk op, hoe het met de zwarte kat gaat is niet bekend, aldus Argentijnse media.
Andere media vermeldde dat het voorval reeds in Juni2011 heeft plaatsgevonden, maar werd mogelijk pas op vrijdag de 13de bekendgemaakt vanwege de symboliek.

Vrijdag 13-01-2012

Dode entstof

Vanmiddag is onze dierenarts geweest voor de jaarlijkse enting van onze “dierentuin”.
Een werkje waar we in 1,5 uur mee klaar zijn.
Voorheen stond ik vaak 2 keer per jaar in de praktijk als er weer een dier zijn jaarlijkse enting nodig had.
De kittens van Lida zijn ook geënt, maar dat is een ander verhaal.

De dode entstof is al een tijdje niet leverbaar, de fabrikant doet vaag over de reden.
We hebben de kittens dan ook niet aan 9 weken kunnen laten enten en ze hebben nu aan 12 weken een enting met levende entstof gekregen.
Op zichzelf is dit geen probleem, tenzij de kat in een dierrijke omgeving terecht komt.
In het laatste geval zal een dierenarts adviseren aan 16 weken een “booster enting”, ook weer met levende entstof, toe te dienen.

Medio januari 2012 wordt er meer bekend wanneer de dode entstof weer leverbaar gaat zijn.

update: de dode entstof is ondertussen weer leverbaar

Apenliefde

Een aap die een kleine kat als vriendje heeft, dat is niet stoer. De vrouwtjesapen lieten de makaak op Bali die rondliep met een kitten in zijn armen links liggen. Maar de rare aap en verdwaalde kat waren best gelukkig samen.
Fotograaf Anne Young was in 2010 getuige van een wonderlijke vriendschap, toen ze op vakantie was in een bos bij het plaatsje Ubud op Bali. Ze zag een makaak die er zijn missie van maakte een strijdlustige kitten die hem in de armen was gelopen te redden. Hij verstopte zijn katje als er andere vier- of tweevoeters in de buurt kwamen. Hij klom hoog in een boom of bedekte de kat met een blad. De kat kon wel weglopen, maar deed dat niet.

you-tube top10 filmpje 2011

Dit filmpje eindigde op de 10de plaats van meest bekeken You Tube films 2011.

Huisdier bang voor vuurwerk? Tips!

Hij schrikt van harde knallen en flitsen

Dieren kunnen heel uiteenlopend reageren op vuurwerk. Ze beginnen te piepen, zetten grote ogen op, of willen niet meer onder de kast vandaan komen. Sommigen plassen per ongeluk in de kamer of blijven maar heen en weer lopen. Voor baasjes hartverscheurend om te zien. Gelukkig zijn er een aantal dingen aan te doen.

* Vaak zijn dieren al van jongs af aan bang voor vuurwerk. Horen zij een knal, dan krijgen ze een knuffel of een aai, om ze gerust te stellen. Heel logisch natuurlijk. Maar hierdoor associëren ze vuurwerk wel met iets engs. Het baasje neemt immers de moeite om ze te troosten, dus er zal wel iets aan de hand zijn. Bovendien worden ze beloond voor angstig gedrag. Dat is dus dé manier om aandacht te krijgen.
Hoe moeilijk het ook is, probeer zo normaal mogelijke omstandigheden te creeëren voor je huisdier. Praat rustig en laat je gasten dit ook doen. Óók om 12 uur. Negeer het wanneer je huisdier grote ogen opzet, want nogmaals: als je hem of haar gaat troosten, zal hij altijd bang blijven voor vuurwerk.

* Zorg dat je dier ruim voor het vuurwerk begint, binnen is. Hoe graag je kat ook naar buiten wil, doe het niet en ga niet een uurtje voor het officiële vuurwerkmoment nog eens met je hond naar buiten, want dan is het gewoon te laat. De tijden waarop vuurwerk afgestoken mag worden, zijn voor de jeugd vaak niet bindend. Grote kans dus dat je dier langs vuurwerk moet lopen en de schrik van zijn leven krijgt, of er zelfs vandoor gaat.
Natuurlijk moet je hond wel uit op oudjaarsdag, maar doe dit op tijd. Neem een rustige route met weinig jeugd en laat de hond niet onaangelijnd lopen. Je kat kun je in principe de hele dag binnen houden.

* Naast niet troosten, moet je je huisdier natuurlijk ook niet straffen als hij wel per ongeluk jankt, blaft of in de kamer plast. Hij kan het immers ook niet helpen. Je zou hem in een andere kamer kunnen laten waar hij minder last heeft van het vuurwerk (door bijvoorbeeld minder ramen), maar hij moet deze kamer dan wel al goed kennen en zich er fijn voelen. Of zorg dat er een deur open staat richting die kamer, waardoor hij zich kan afzonderen.

* Tot slot: zorg dat je dier niet ontsnapt. Sluit kattenluikjes af en laat de deur niet open staan als je naar vuurwerk gaat kijken. Zorg dat je dier een chip en een kokertje om zijn nek heeft, voor het geval je gasten niet zo voorzichtig zijn als jij.
Je kunt het geluid buiten houden door een cd met muziek op te zetten. (geen uitgelaten radioprogramma, dat om 12 uur feestgeluiden laat horen) Het licht is grootendeels af te schermen, door de gordijnen dicht te doen. En zorg altijd dat er iemand thuis is, het liefst jijzelf en als het niet anders kan een goede bekende van je dieren, maar laat ze niet alleen

Kat en hypnose


De Canadees Aaron Grant heeft een YouTube-hitje te pakken, met een video die hij in september 2011 online zette.
Zoals zovele ouders filmde Aaron zijn babyzoontje Connar.
Tijdens een huilbui bleek kat Stewie in de buurt en aarzelde geen moment om zijn speelkameraad te troosten.
Op het filmpje is te zien hoe kleine Connar onbedaarlijk begint te huilen.
Aanvankelijk lijkt  baby Connar de aanwezigheid van kat Stewie niet op prijs te stellen, maar al gauw weet de kat met enkele zorgvuldige strelingen de zuigeling naar dromenland te sturen.
Het laatste dat hij schijnbaar wil is dat zijn vriend, kat Stewie, met hem komt spelen.
Maar in plaats daarvan sust Stewie de baby door met zijn pootje te bewegen over het hoofdje van Connar.
Er kan ook een likje af.
Na een tijdje raakt Connar gekalmeerd en valt hij rustig in slaap.
Op het einde van het filmpje lijkt Stewie ook voldaan naar de camera te kijken.
Papa Aaron uploade de beelden begin september al, maar pas nu blijkt de video met meer dan 200.000 clicks populair.

Let op uw kat

Kerst is op komst.
Dan ziet ons huis er extra beeldig uit en komt er heel wat lekkers op tafel. Vergeet tijdens deze dagen je hond of kat niet.
Sommige planten en voedingswaren zijn immers erg giftig voor je huisdier.

Zeker katten durven al eens te knabbelen aan planten of bloemen.
Tijdens de kerstdagen krijg je meer bezoek en wellicht ook wel eens een boeketje bloemen. Ook je huis versier je dan vaak met een plantje extra.
Kijk uit met winterplanten als kerstroos en hulst. Als je huisdier hier aan knabbelt, krijgt het zonder twijfel problemen met de spijsvertering.
Meestal zijn de gevolgen voor de gezondheid niet dramatisch, ze blijven beperkt tot een maagontsteking met misselijkheid en braken als symptomen.
Leuk is anders, niet voor je huisdier en ook niet voor jou, want jij moet de boel wel opruimen.
Toch blijft het uitkijken. Een bloemstukje met klimop bijvoorbeeld is niet aan te raden.
Klimop is voor dieren erg giftig en kan zelfs voor verlamming zorgen.
Kijk ook uit met kerstversiering, honden en katten durven ook wel te knagen aan hout, plastic of ander materiaal.
Laat best niet te veel voorwerpen rondslingeren. Ook met feestelijke voedingsmiddelen is het oppassen geblazen.
Van een avocado krijgt een kat bijvoorbeeld last aan de melkklieren, ook de hartspier kan aangetast worden met de dood als gevolg.
Chocolade is al helemaal verboden. Cacao is bijzonder slecht voor het hart en de bloedsomloop van je huisdier.
Geniet deze kerst, maar hou het ook gezellig voor je huisdier!

Italiaanse kater erft bijna 12 miljoen euro

De Italiaanse kater Tommasino is het op twee na rijkste dier ter wereld geworden. Zijn baasje heeft hem het volledige familiekapitaal nagelaten. In totaal gaat het om 11,7 miljoen euro. Maria Assunta stierf vorige maand op 94-jarige leeftijd. Ze had geen familieleden meer en was een echte dierenliefhebber.

Aangezien Tommasino niet geeft om materiële zaken, zal het grootste deel van het geld waarschijnlijk naar een goed doel gaan. Dat zei Assunta’s advocaat aan de krant Daily Mail

compagnon of levensgezel?

Is een kat een Huisdier?
Volgens Wetenschappers niet.
U mag uw kat of hond, volgens wetenschappers geen huisdier meer noemen

Waarom?
– Onderzoekers van verschillende Amerikaanse universiteiten zijn het erover eens, dat de term huisdier een belediging is.
– Woorden als huisdier, beest en baasje kunnen niet meer in deze tijd.
– Volgens de onderzoekers stammen deze woorden uit de tijd dat hond en kat met “de pot mee aten”, er nog geen lightmenu was en we op beesten joegen met pijl en boog.
De dag van vandaag hebben mens en dier een heel andere relatie, zeker als het gaat over “huisdieren”.
– Hoe moeten we onze hond of kat dan voortaan noemen?
De onderzoekers stellen voor het woord compagnon of levensgezel te bezigen.
Ondergetekende denkt dat een kat personeel heeft.
-Tevens kan de term wilde dieren  maar beter niet meer gebruikt worden vanwege de negatieve bijklank.
Noem het ´vrije dieren’.
– Weg met denigrerende termen dus, aldus de wetenschappers.
Alleen als we deze oeroude termen loslaten kunnen onderzoekers op een objectieve manier nadenken over de relatie tussen mens en dier.

Kat voorkomt inbraak

De kat van een bewoner aan de Vinkenhof in Hattemerbroek heeft zondagochtend voorkomen dat een inbreker zijn slag kon slaan.

Het dier ‘alarmeerde’ zijn baasje waarna deze oog in oog met de inbreker kwam te staan en de inbreker er vandoor ging.

De bewoner werd even na 06.00 uur wakker van het gemiauw van zijn kat.
Toen hij een kijkje ging nemen, stond hij oog in oog met een onbekende man.
Deze probeerde direct te vluchten en de bewoner trachtte hem nog te grijpen.
Op zijn vlucht gooide de inbreker een deur dicht die de bewoner in zijn gezicht raakte, waardoor deze een hoofdwond opliep.

De gewaarschuwde politie heeft de inbreker niet meer aangetroffen.
Deze had kennelijk via de brievenbus de voordeur weten open te hengelen. Gelukkig wordt er niets vermist

Dierenarts ziet gebroken nek over het hoofd

10september 2010 kregen wij bericht dat Celize´s Dikkertje Dap is overleden.
Dikkertje Dap, die in het dagelijks leven ‘Bob’ heet, heeft zijn nek gebroken en dat is pas 24 later geconstateerd.
Dikkertje Dap werd door zijn baasjes gevonden, hij was toen al in shock.
Ze gingen met Dikkertje Dap naar dierenkliniek Zuiderpark in Den Haag.
Daar waren de 3 dierenartsen niet in staat om diagnose te stellen(ze dachten dat hij iets in zijn hersenen(cerebraal) mankeerde.

This SimpleViewer gallery requires Macromedia Flash. Please open this post in your browser or get Macromedia Flash here.
This is a WPSimpleViewerGallery

24 uur later constateerde een andere dierenarts(die de moeite nam een röntgenfoto te maken) dat Dikkertje Dap zijn nek gebroken was.
Hierna hebben Chris en Jolanda alsnog moeten besluiten Dikkertje Dap in te laten slapen. Maar ze hadden hoe moeilijk zo’n besluit ook is dit natuurlijk graag direkt geweten, zodat hun Bob onnodig lijden bespaard was gebleven.

Dikkertje Dap is hier in de cattery geboren, een van onze eerste “rooie katers”
Met Dikkertje Dap roepnaam Bob hadden wij een speciale band, ook Noël onze teckel vond hem geweldig.
Bob we gaan je missen.

voetnoot:
In tegenstelling tot wat de kliniek bij vragen hierover beweert, is bovenstaande trieste gebeurtenis geen wild internet verhaal, ik zou dit anders nooit op onze eigen site plaatsen.

twitter red kat

Een Ierse kat ging op reis met de trein, verdwaalde en werd via Twitter herenigd met de eigenaar.

Kat Lilou had kennelijk besloten de treint te nemen naar het centrum van Dublin, maar raakte het spoor in de grote stad bijster.
Spoorwegpersoneel vond de kat in verwarde toestand en verzorgde haar, terwijl ze zochten naar haar eigenaar.
Ze bekeken opnames van de beveiligingscamera’s op de stations en vonden uiteindelijk een opname van Lilou die een station binnensluipt.
Het personeel van IrishRail twitterde de lokatie van het station en een foto van de kat uit de opnames. Dat werkte.
Lilou kreeg als troost voor het grote avontuur een treinabonnement kado inclusief foto-identificatie voor toekomstige ritjes.

aanslag op de portemonee

Ophalen weggelopen katje blijkt dure grap

Voor de familie Schuurmans uit Bergschenhoek werd de blijdschap van het ophalen van hun vermiste katje Pons abrupt verstoord. Het Dierentehuis in Zoetermeer rekende 195 euro voor 11 dagen verblijf, de dierenambulance, het inenenten en chippen.

De vier maanden oude Pons was weggelopen van huis en een voorbijganger belde de dierenambulance. Die bracht Pons naar asiel en pension het Dierentehuis in Zoetermeer waar hij twee weken bleef. De familie Schuurmans zocht tevergeefs in de wijk. Uiteindelijk zagen vader Ron en dochter Clair een advertentie in het plaatselijke krantje. Ze konden Pons ophalen tegen betaling van 195 euro.

Het Dierentehuis zegt dat Pons geen chip had waarmee ze het beest naar de eigenaren terug konden brengen. Daarnaast had de familie volgens het Dierentehuis sneller op internet kunnen zien dat Pons in Zoetermeer was. En daarom zijn de kosten zo hoog. Eigen schuld dikke bult, aldus het Dierentehuis.

De familie Schuurman is verontwaardigd vanwege het hoge bedrag. Ron Schuurmans is blij dat Pons goed is opgevangen, maar vindt de kosten buitenproportioneel: “Het is toch onze kat die door iemand anders is aangemeld bij de dierenambulance?!”

Pons is inmiddels terug bij de familie. Met een ingebrachte chip, zodat de kat niet nog eens, langdurig,  zoek kan raken.
kosten overzicht

verblijfskosten per dag: € 7,00   (is gemiddeld)

Enten en chippen  € 65,00

het vervoer per dierenambulance kostte dan € 53,00

Kat zet Friesland op de kaart in Zweden

In BOIJL nabij Heereveen is de familie Dam Het gesprek van de dag.
Ze haalde maandag de voorpagina van de Zweedse krant Tranas-Posten.
Een kat, die waarschijnlijk wilde meeliften, verschanste zich onder het motorblok van hun auto
Het dier was vastberaden en liet zich zelfs door de politie niet eenvoudig vangen.

Aan het einde van hun vakantie in Zweden kochten Jan en Sabine met de drie zonen nog enkele souvenirs.
Bij terugkomst bij de auto stond een groepje Zweden de vakantiegangers op te wachten.
Getuigen hadden gezien hoe een kat onder de motorkap kroop.
‘We zagen eerst niks en waren argwanend’, zegt Sabine Dam.
Pas toen haar man de auto voorzichtig startte, werd duidelijk dat de omstanders geen sprookjes vertelden.
‘Ik zag een poot naar voren komen. Dat was eng’, aldus blikt Sabine op het merkwaardige avontuur terug.
De eigenaar van de viervoeter bleef onbekend. Het was een zwerfkat’, vermoedt Sabine.
Door de commotie was ook de pers toegesneld.
En zo staat de ‘Hollandska familjen Dam’ op de voorpagina van de Zweedse krant.

Over het lot van de kat is niets bekend.

stofzuigende kat activeert 112

De alarmdiensten van het Duitse Bayreuth zijn uitgerukt vanwege een jammerende kat en een stofzuiger.
Dit heeft de Beierse politie dinsdag gemeld.
De kat was maandag alleen thuis.
Kennelijk is het dier erin geslaagd de stofzuiger aan te zetten, waarna het door het lawaai van het apparaat zo in paniek raakte dat het de hele buurt bij elkaar krijste en jammerde.
Een buurman sloeg alarm toen hij het kattengejammer uren later nog steeds hoorde, evenals de ronkende stofzuiger.

Het ergste werd gevreesd, maar er bleek weinig aan de hand toen de brandweer maandagavond bij het huis arriveerde.
De deur was niet op slot en de brandweerlieden konden zo naar binnen lopen.
Daar troffen ze de ronkende stofzuiger en een kat die volkomen over zijn toeren was.
Ze hebben het dier weten gerust te stellen, zei de politie.

Onbevoegd opereren

De Inspectiedienst heeft invallen gedaan bij twee dierenartspraktijken in Zuid-Limburg.
De eigenaresse is opgepakt, omdat ze onbevoegd operaties zou hebben uitgevoerd.
Ook zou ze verboden diergeneesmiddelen hebben gebruikt.
Bij de twee dierenartsenpraktijken, in Schinnen en Heerlen, zijn monsters genomen en spullen in beslag genomen.
Een dierenarts van de praktijk zegt dat bij elke operatie een gediplomeerd dierenarts was.
De eigenaresse zou assisteren bij operaties maar ze nooit zelfstandig uitvoeren.

HCM en PKD scanadressen onderzoek

De lijst met HCM en PKD scanadressen die in nederland circuleerd is niet meer compleet.
De afgelopen tijd hebben er de nodige wisselingen plaats gevonden onder enkele radiologen en de praktijken waar ze werken.

Ik wil proberen die lijst weer compleet te krijgen en heb al enkele veranderingen aangebracht
Zo hebben Ilse Tiemessen en Maartje Passon het van Hans Garretsen over genomen in het Specialistische Dierenkliniek Utrecht
Garretsen op zijn beurt werkt nu in de  Kliniek voor Specialistische Diergeneeskunde in Rotterdam.
Wanner u fouten vindt in -of aanvullingen hebt op de lijst van adressen mail die dan even door zo helpen we elkaar.

Poezenboten wereldwijd

Behalve in Den Haag ligt er ook in Amsterdam een poezenboot,
Het is het enige dierenasiel in Nederland dat letterlijk in het water ligt…
Dé kattenopvang van Nederland en het enige dierenopvangcentrum op een woonboot…
Het opvangadres in de Amsterdamse grachtengordel dat inmiddels is uitgegroeid tot een bezienswaardigheid en faam geniet over de gehele wereld.

Ook Gent heeft en drijvende dierenopvang.
Via onderstaande link komt u bij deze drijvende asiels uit.

Het lijkt me leuk een pagina te wijden aan poezenboten waar ook ter wereld.
De eerste 2 poezenboten heb ik reeds gevonden en staan hier!

Boef overleeft reis onder motorkap en moet alsnog verkassen

Een katje van elf weken oud heeft een lange reis onder de motorkap van een auto overleefd.
Het diertje was in het Nederlandse Winterswijk onder de motorkap gekropen, en ging zo ongewild mee naar Groningen.
Pas op de terugweg werd de kat ontdekt.
Boef liet zich nochtans verschillende keren horen tijdens de autorit, maar de eigenaars dachten dat het geluid ergens anders vandaan kwam.
Gelukkig overleefde Boef de reis en is het arme beestje opnieuw thuis.
“We zijn gestopt en hebben onder de motorkap gekeken. Daar zat hij. Hij moet er al die tijd zijn blijven zitten, want we zijn nog gestopt in Bourtange en bij een tankstation”, zegt Dorien.
Ze is verbaasd dat Boef de hele reis heeft overleefd. “Je kunt haast niet geloven dat zoiets goed gaat.”
Boef is een kitten uit een nest van vijf katjes. De familie zoekt nog een goed adres voor de poezen.

Op zich natuurlijk vreemd dat Dorien , Boefje nog weg wil doen..
Na zo´n avontuur heeft hij zijn plekje toch wel verdient!!

killerkat

Inwoners van de Merenwijk in Leiden worden geterroriseerd door een killerkat.
De magere roodwitte kat is volgens bewoners een echte ‘vechtjas’ die links en rechts om zich heen bijt en slaat.

“Hij sluipt ’s nachts over de daken.
Hij weet precies waar katten wonen en stapt daar regelrecht op af”, weet Helena van der Loo uit de Kamilletuin.
“Laatst was hij in gevecht met mijn oppaskat. Het diertje is vreselijk te grazen genomen.
De huid van zijn staart was er helemaal afgerukt. Dat beest is zó agressief.”

Fred van Wetten beaamt het relaas van Van der Loo. ,,Onze eigen Jean Pierre is ook al aangevallen.
Zijn hele wang was kapot.”
Van Wetten heeft deze week huis aan huis foldertjes verspreid in zijn wijk met het verzoek vooral alarm te slaan wanneer iemand een kattengevecht hoort. “Want dan is deze kat er zeker bij betrokken”, schrijft hij.
“Voor het welzijn van uw katten wil ik dit dier vangen en overdragen aan de Dierenbescherming of het asiel
 

een kat heeft personeel

Het verschil tussen honden en katten:

Een hond denkt: He, deze mensen waar ik bij in huis woon, voeren me, houden van me, verlenen me een warm en droog huis, aaien me en verzorgen me op een fijne manier…..
Ze moeten goden zijn!

Een kat denkt: He, deze mensen waar ik bij in huis woon, voeren me, houden van me, verlenen me een warm en droog huis, aaien me en verzorgen me op een fijne manier…..
Ik moet een god zijn!

Auto Draft

De brandweer van Dokkum heeft dinsdagavond een kat uit een boom gehaald aan de Kleineweg in Ternaard.

De kat zat maandag al in de boom en er was maandag al overleg geweest met de brandweer. Besloten werd om het nog een dag aan te zien. Omdat de kat vandaag nog in de boom zat werd vandaag de hoogwerker van de brandweer van Dokkum ingeschakeld.

Nadat de hoogwerker in stelling was gebracht kon de brandweer de kat pakken. Echter op een hoogte van circa 10 meter, kreeg de kat het benauwd en sprong uit de handen van de brandweerman. De kat is inmiddels weer bij zijn baasje en maakt het op het eerste gezicht goed.